EUeInvoicing

L’objectiu d’aquest projecte és l’actualització i adaptació dels sistemes i solucions de facturació electrònica autonòmiques catalanes al nou estàndard de la Unió Europea EN 16931 que pretén disposar d’una norma comuna de facturació a Europa i facilitar el seu ús en el sector públic i privat.

Les solucions d’EUeInvoicing.cat han actualitzat i adaptat els sistemes de factures electròniques existents d’alguns dels principals organismes d’emissió i recepció de factures a nivell autonòmic que representen l’administració pública i el sector privat.

En el sector públic s’ha actualitzat a l’estàndard el punt de lliurament de factures electròniques e.FACT, del Consorci d’Administració Oberta de Catalunya (CAOC), i el sistema de recepció de factures de l’Ajuntament de Barcelona, gestionat per l’Institut Municipal d’Informàtica de Barcelona.

Per altra banda, en el sector privat s’han adequat a la norma les plataformes d’eInvoicing PimeFactura, de PIMEC, i Cambra eBusiness, de la Cambra de Barcelona. Durant el projecte, d’un any de durada, també s’ha estudiat com els resultats es poden exportar a d’altres sectors territorials i de la UE.

El projecte EUeInvoicing.cat, coordinat per Eurecat, ha comptat amb la participació de Cambra de Barcelona, PIMEC, el Consorci AOC i l’Institut Municipal d’Informàtica (IMI) de l’Ajuntament de Barcelona.

Dades generals

Projecte

EUeInvoicing.cat – Adopció de l’estàndard europeu de facturació electrònica a Catalunya

Referència projecte

INEA/CEF/ICT/A2016/1334003

Programa i convocatòria

Projecte cofinançat per la Comissió Europea a través del programa Connecting Europe Facility de l’Agència Executiva d’Innovació i Xarxes (INEA – Innovation and Networks Executive Agency).

European Union