EXOVIEWER EURECAT

Prototip per a la monitorització i control d’espècies exòtiques.

El projecte EXOVIEWER desenvolupa un prototip d’estació que detecti espècies exòtiques invasores que provenen de l’estranger.

EXOVIEWER integra trampes multicaptura d’insectes en un únic dispositiu (prototip en format remolc) per obtenir fotografies de les làmines de captura, a partir de càmeres, i enviar-les per a la seva identificació i classificació posterior.

El monitoratge dels insectes servirà per tenir un control gairebé en temps real, a través de les càmeres i les captures físiques a les làmines, de l’evolució de cada espècie i poder prendre les mesures preventives pertinents que milloraran la competitivitat de l’empresa.

El repte és integrar més d’una trampa per la captura multiespècie i poder-lo desplaçar a la ubicació més indicada per a fer-ne el seguiment des del punt de vista biològic més oportú.

El projecte està coordinat pel clúster català de la carn i la proteïna alternativa INNOVACC. El projecte de grup operatiu està liderat per l’empresa Grup Gepork i compta amb la participació de Selección Batallé i amb el suport d’Eurecat.

Dades generals

Projecte

EXOVIEWER – Prototip per a la monitorització i control d’espècies exòtiques

Referència del projecte

56 21 010 2021 2A

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través de l’Operació 16.01.01 (Cooperació per a la innovació) a través del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2022