FATIGA2 EURECAT

Desenvolupament d’un dispositiu de monitoratge de la fatiga i l’esforç en esportistes de qualsevol nivell i condició per prevenir lesions i incidents sanitaris, així com l’optimització del seu rendiment.

El projecte FATIGA2 té per objectiu el disseny i millora d’un dispositiu wearable de materials sostenibles capaç de monitorar la fatiga i l’esforç en esportistes, per tal d’optimitzar el seu rendiment i prevenir la formació de lesions i incidents relacionats amb la salut.

El dispositiu, que se subjecta al cos mitjançant un adhesiu, mesura els nivells de lactat en suor i la freqüència cardíaca per tal de conèixer el nivell de l’estat de l’atleta.

Es controla amb una aplicació mòbil que permet a l’usuari conèixer les dades del seu esforç físic en temps real, ja que la resposta del sensor es transmet instantàniament per bluetooth de baixa energia (BLE).

La Unitat d’Impressió Funcional i Sistemes Integrats d’Eurecat és la responsable de l’automatització i escalat del procés de fabricació dels sensors mitjançant tècniques d’impressió.

FATIGA2 és un projecte impulsat per tres entitats membres del clúster d’esports de Catalunya INDESCAT (Eurecat, Onalabs i INEFC) i la companyia Vidorreta Design que, juntament amb Eurecat, pertany al Functional Print Cluster.

Dades generals

Projecte

FATIGA2

Referència del projecte

AEI-010500-2022b-111

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través de la convocatòria “Agrupacions Empresarials Innovadores 2022” de l’Agència Estatal d’Investigació. Projecte amb el suport del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, així com de la Unió Europea a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència.