fiware4water eurecat

Solucions tecnològiques, digitals i innovadores per a una millor gestió de recursos hídrics basades en tecnologies d’Intel·ligència Artificial i la Internet de les Coses sobre la plataforma FIWARE.

En el sector de l’aigua, el desenvolupament d’aplicacions tecnològiques i eines de Big Data s’ha endarrerit a causa de la fragmentació i els problemes recurrents relacionats amb la interoperabilitat dels sistemes, l’estandardització de les dades, semàntica i els formats d’intercanvis de dades.

En aquest sentit, el projecte Fiware4Water té la finalitat d’aportar solucions innovadores i vincular el sector de l’aigua a la plataforma de solució intel·ligent FIWARE, que té com a objectiu ajudar a les petites i mitjanes empreses i als desenvolupadors a crear la pròxima generació de serveis d’Internet. D’altra banda, les innovacions impulsades pel projecte Fiware4Water beneficiaran a tots els usuaris finals, ja siguin ciutats, serveis públics d’aigua, autoritats del sector o ciutadans.

Eurecat s’encarrega de la generació d’aplicacions i de dispositius intel·ligents habilitats compatibles per la plataforma FIWARE, així com dels estàndards i vincles heretats des del punt de vista tècnic. A més, també lidera la part del projecte relacionada amb l’impacte sociopolític i econòmic, amb la implicació dels usuaris finals i altres actors del sector de l’aigua.

Fiware4Water, liderat per la Oficina Internacional de l’Aigua (França), compta amb un consorci format per 14 socis europeus. Els resultats d’aquest projecte es demostraran en entorns reals a les ciutats d’Atenes, a Grècia; Cannes, a França; Amsterdam, als Països Baixos i Cranbrook, al Regne Unit

fiware4water logo eurecat

Dades generals

Projecte

Fiware4Water – FIWARE per la pròxima generació de serveis d’Internet pel sector de l’aigua

Referència projecte

H2020-SC5-2018-2- 821036

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria SC5-11-2018 – Digital solutions for water: linking the physical and digital world for water solutions