Desenvolupament d’un biosensor electroquímic i multiplexat al punt d’atenció per a la detecció quantitativa de fins a cinc biomarcadors de malària de diagnòstic (HRP2 i LDH) i pronòstic (ANG1, ANG2 i sTREM).

El projecte G_SensMalaria busca desenvolupar sensors electroquímics basats en aptàmers (EAB) utilitzant tintes impreses a base de grafè. L’ús de sensors EAB permet quantificar biomarcadors en menys de cinc minuts, directament a la sang sense diluir.

Es tracta d’una tecnologia única que combina les propietats dels sensors al punt d’atenció (velocitat i facilitat d’ús) amb els de laboratori (quantificació).

La Unitat d’Impressió Funcional i Sistemes Integrats d’Eurecat és la responsable del desenvolupament del lector de potenciòstat portàtil, capaç de quantificar el senyal de cinc elèctrodes de treball diferents i enviar els resultats sense fils a un telèfon intel·ligent.

G_SensMalaria és un projecte impulsat per GraphenicaLab, ISGlobal i Eurecat.

Dades generals

Projecte

G_SensMalaria – Sensor electroquímic múltiple de grafè portàtil per a la detecció ràpida de malària greu

Referència del projecte

CPP2021-008658

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació a través de la convocatòria “Projectes d’R+D+i en Col·laboració Publicoprivada”, Programa Estatal per a Impulsar la Investigació Científicotècnica i la seva Transferència, del Pla Estatal de Recerca Científica, Tècnica i d’Innovació 2021-2023, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència