Integració de cèl·lules solars orgàniques i bateries flexibles per a la generació d’energia verda.

El projecte GAIAPrint té com a objectiu fabricar mòduls fotovoltaics orgànics (OPV) flexibles amb materials d’última generació per a la producció d’energia neta, així com complementar el seu l’emmagatzematge amb bateries impreses de baix cost.

En aquest sentit, es planteja la integració d’aquestes dues tecnologies emergents en el camp de l’electrònica impresa en sistemes d’electrònica d’ultra baix consum per impulsar la generació de nous sensors connectats més autònoms i sostenibles.

El desenvolupament de l’electrònica d’ultra baix consum es farà de manera que sigui compatible amb diferents sensors del mercat, i amb un sistema de comunicació sense fils aplicable a diferents usos en el camp de la sensòrica i de l’internet de les coses (IoT).

Eurecat participa en el projecte a través de la seva Unitat d’Impressió Funcional i Dispositius Integrats, que liderarà el disseny i desenvolupament de mòduls fotovoltaics orgànics impresos utilitzant materials funcionals d’última generació. La resta del consorci està format pel Functional Print Cluster, el centre d’R+D Stirling i l’empresa Falcon Electrónica.

Dades generals

Projecte

GAIAPrint – Generació i emmagatzematge d’energia verda amb dispositius impresos per a electrònica autònoma d’ultra baix consum

Referència del projecte

AEI-010500-2021b-145

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través del programa de Suport a Agrupacions Empresarials Innovadores a través de la Línia 3 de “Projectes de Tecnologies Digitals” definits a l’article 8.