GO2CLIM EURECAT

Eines de software de gestió energètica per millorar i optimitzar l’eficiència energètica de les instal·lacions de climatització al sector terciari.

El projecte GDO2Clim, finalitzat el gener de 2018, ha contribuït a millorar l’eficiència energètica en l’ús final de l’energia, la gestió de la demanda energètica i la producció d’energies renovables. Les eines desenvolupades també permeten supervisar el rendiment de la instal·lació i proporcionar una aproximació de la seva vida útil.

Durant el projecte GDO2Clim s’han desenvolupat dos mòduls de gestió energètica enfocats a les unitats de generació de clima: el Mòdul de Supervisió Energètica d’Instal·lacions (de climatització) i Optimització de la Corba de Demanda (OpCD) i un Mòdul d’Anàlisi d’Eficiència, Manteniment i Avaluació de Vida Romanent (ManVR).

El consorci del projecte ha estat format pel centre tecnològic Eurecat, l’empresa de serveis energètics Enertika, l’empresa de solucions de software per a la gestió energètica Wattabit i el grup MCIA de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).

Dades generals

Projecte

GDO2Clim – Gestió de la Demanda i Optimització de l’Operació en Sistemes de Climatització

Referència projecte

RTC-2014-3089-3

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel MINISTERI DE CIÈNCIA, INNOVACIÓ I UNIVERSITATS i per la Unió Europea, en el marc de la convocatòria Retos-Colaboración del Programa Estatal d’Investigació, Desenvolupament i Innovació Orientada als Reptes de la Societat, dins el Pla Estatal d’Investigació Científica i Tècnica i d’Innovació 2013-2016, amb l’objectiu principal de promoure el desenvolupament tecnològic, la innovació i una investigació de qualitat