Geofit850

El projecte GEOFIT desenvolupa sistemes geotèrmics innovadors i optimitzats amb l’objectiu de promoure l’ús de les energies renovables i l’eficiència energètica al sector de la construcció, principalment en rehabilitació, i implementar mètodes avançats d’inspecció d’obra basats en un enfoc multidisciplinari.

GEOFIT dona resposta a la necessitat de dissenyar una metodologia que satisfaci els requisits europeus de qualitat i confort dels ocupants i el nivell d’emissions de CO2.

Eurecat participa en el projecte des de la Unitat de Materials Metàl·lics i Ceràmics i la Unitat de Sostenibilitat. La contribució de la Unitat de Materials Metàl·lics i Ceràmics es basa en analitzar els mecanismes de fallida de les broques de perforació i seleccionar els materials i paràmetres òptims per perforar cada tipus de terreny per tal de millorar-ne el seu rendiment.

D’altra banda, la Unitat de Sostenibilitat desenvolupa nous models de predicció de demanda energètica d’edificis a partir dels condicionants de l’entorn, arquitectònics, constructius i d’ús, per tal d’optimitzar el disseny de les instal·lacions de HVAC i el seu consum, així com minimitzar les emissions de CO2.

El projecte GEOFIT, liderat per R2M, compta amb la participació de 24 socis de deu països europeus.

GEOFIT LOGO

Dades generals

Projecte

GEOFIT – Desplegament de nous sistemes geotèrmics, tecnologies i eines per a la modernització energètica d’edificis

Referència projecte

H2020-LCE-2017-RES-IA 792210

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria LCE-17-2017 – Easier to install and more efficient geothermal systems for retrofitting buildings

European Comission Logo Horizon 2020