geomove eurecat

Actualment, els robots estan sent molt utilitzats per al transport de mercaderies en magatzems i escenaris logístics. En alguns d’ells, com en la indústria aeronàutica, el pes dels components requereix AGV (Vehicles de Guiatge Automàtic) potents per dur a terme la tasca. A més, la dimensió d’alguns components requereix més d’un robot per dur a terme la tasca, com ara el transport d’una ala d’avió. Les solucions comercials actuals uneixen mecànicament dos robots, tècnica funcional però que limita la mida de l’objecte que es vol transportar.

En el projecte GEOMOVE, s’ha anat més enllà de l’estat de l’art per desenvolupar una solució de transport cooperatiu sense fils, que permet el transport cooperatiu de grans objectes sense la necessitat de connectar mecànicament múltiples robots.

El soci, ARITEX CADING S.A., ha desenvolupat robots omnidireccionals molt maniobrables; mentre que Eurecat ha desenvolupat algoritmes i ha implementat el programari per a l’alineació i el control d’aquests robots. Conjuntament s’ha aconseguit un error d’alineament mitjà per sota del centímetre, de manera que la càrrega no pateix cap efecte negatiu provocat per torsions.

Per altra banda, el projecte GEOMOVE ha desenvolupat i implementat una solució de localització no intrusiva que presenta una navegació autònoma i la capacitat d’evitar obstacles, així com posicionar amb precisió un AGV en un entorn industrial determinat a gran escala, minimitzant la necessitat d’instal·lacions auxiliars en la infraestructura del magatzem i, per tant, adequat no només per a noves plantes industrials, sinó també per a la millora de les existents.

Dades generals

Projecte

GEOMOVE – Non-intrusive localization, autonomous navigation and accurate positioning of AGV’s for cooperative transportation of heavy added value loads.

Referència projecte

RTC-2015-3902-7

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel Ministeri d’Economia i Competitivitat en el marc de la convocatòria Retos-Colaboración del Programa Estatal d’Investigació, Desenvolupament i Innovació Orientada als Retos de la Sociedad, en el marc del Pla Estatal d’Investigació Científica i Tècnica i d’Innovació 2013-2016, amb l’objectiu principal de promoure el desenvolupament tecnològic, la innovació i una investigació de qualitat.

logo ministerio eurecat