GREEN-LOG EURECAT

Acceleració dels canvis sistèmics per crear ecosistemes de lliurament d’últim quilòmetre que siguin econòmicament, ecològicament i socialment sostenibles.

El projecte GREEN-LOG impulsa plataformes de logística com a servei (LaaS) per a la logística urbana interconnectada, conceptes de lliurament automatitzats amb vehicles autònoms i droides de lliurament, innovacions basades en bicicletes de càrrega per a una microconsolidació sostenible i lliurament multimodal de paquets que integren la xarxa de transport públic.

GREEN-LOG impulsa un entorn de simulació d’avantguarda per a la construcció d’escenaris que combina diferents solucions que permeten la integració d’intervencions de lliurament d’últim quilòmetre amb el màxim impacte possible en la sostenibilitat ambiental i la reducció del trànsit, tenint en compte també la viabilitat financera.

Les solucions estan recolzades per espais de dades de logística de la ciutat interconnectats que proporcionen serveis dinàmics per a l’optimització proactiva dels ecosistemes, respectant els interessos dels stakeholders, inclosos els consumidors, les empreses i la ciutat.

Un marc de planificació i suport a les decisions dona suport als agents involucrats per adaptar les solucions als seus objectius reals. La coordinació en temps real dels serveis de suport a la decisió proporciona els mitjans per calibrar contínuament la xarxa de transport per carretera, alhora que s’anticipa als imprevistos i optimitza els lliuraments.

El projecte es desplega i valida en cinc Urban Living Labs, abordant diferents contextos urbans i periurbans, així com condicions econòmiques i socials: Atenes, Barcelona, Flandes (Gent, Lovaina i Mechelen), Oxfordshire i Ispra. Els Living Labs permetran recollir resultats qualitatius i quantitatius, validar l’eficàcia i mostrar la transferibilitat a altres ciutats, utilitzant com a referència Arad, Helsinborg i Valga.

Eurecat participa en el projecte GREEN-LOG a través de dues unitats tecnològiques:

  • La Unitat d’Applied Artificial Intelligence participa en la creació de l’espai de dades i la plataforma per integrar aplicacions al voltant del disseny i operació de solucions logístiques d’última milla amb zero emissions. A més, lidera les activitats de demostració als Living Labs assegurant el bon desenvolupament i les sinergies entre ells.
  • La Unitat de Robòtica i Automatització aporta els seus coneixements per identificar aplicacions d’automatització innovadores que milloren la distribució de béns urbans.
LOGO GREEN-LOG EURECAT

Dades generals

Projecte

GREEN-LOG – Solucions de lliurament ecològiques, cooperatives i interconnectades cap a una era de logística d’últim quilòmetre optimitzada i de zero emissions

Referència del projecte

101069892

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon Europe de la Unió Europea dins de la convocatòria HORIZON-CL5-2021-D6-01-08 – New delivery methods and business/operating models to green the last mile and optimise road transport

Web del projecte

www.greenlog-project.eu