GreenCAP eurecat

Noves microcàpsules amb perfums per al sector de productes de detergència i neteja que no generen microplàstics.

El projecte GreenCAP millora el lideratge i l’excel·lència de l’empresa espanyola mitjançant la recerca, el desenvolupament i la validació de nous detergents i productes de neteja que no generen microplàstics.

En els últims anys, l’aplicació de les microcàpsules s’ha estès a diversos sectors com l’alimentari, el mèdic, el cosmètic o el tèxtil gràcies als beneficis que aquests sistemes presenten respecte els compostos actius sense encapsular. Tot i això, les càpsules actuals contenen polímers no degradables i són definides com a generadores de microplàstics. Aquesta problemàtica afecta, de manera notable, també al mercat de productes de neteja, a causa de la presència d’ingredients vehiculats a través de micropartícules polimèriques afectades per la restricció de l’Agència Europea de Productes Químics (ECHA).

GreenCAP té com a objectiu la lluita contra aquesta problemàtica i basa la seva principal tasca de recerca i innovació en les propostes de restricció per partícules microplàstiques impulsades per l’ECHA, seguint les recomanacions de la Comissió Europea.

El consorci del projecte compta amb la participació de la Unitat de Tecnologia Química d’Eurecat que aporta el seu coneixement i tecnologia en encapsulació de fragàncies a partir de materials provinents de fonts renovables que, en col·laboració amb CARINSA, tinguin aplicació en productes de detergència.

Dades generals

Projecte

GreenCAP – Recerca, desenvolupament i validació de noves microcàpsules amb perfums per a productes de detergència i neteja que no generin microplàstics

Referència del projecte 

RTC2019-006905-5

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través de la convocatòria Proyectos de I+D+i “Retos-Colaboración” del Programa Estatal d’Investigació, Desenvolupament i Innovació Orientada als Reptes de la Societat, en el marc del Pla Estatal d’Investigació Científica i Tècnica i d’Innovació 2017-2020