Desenvolupament d’un espai d’interacció social online i immersiu basat en la realitat virtual i augmentada a partir d’un agent d’aprenentatge automàtic.

El projecte GuestXR té com a objectiu crear un espai d’interacció social online i immersiu a través de la realitat virtual i augmentada, basat en l’existència d’un agent d’aprenentatge automàtic anomenat “El Convidat”, que facilita la interacció entre els participants per ajudar-los a assolir els seus objectius.

“El Convidat” és capaç d’analitzar el comportament individual i grupal dels participants basant-se en els models teòrics existents des del punt de vista de la neurociència i la psicologia social. A més, gràcies a l’aprenentatge automàtic, “El Convidat” aprèn amb el temps i es torna més efectiu facilitant la interacció social.

Per modular la interacció social, “El Convidat” realitza diferents accions multisensorials utilitzant, per exemple, elements visuals o auditius per crear estats mentals particulars i estimular un ambient relaxat quan detecta una situació de conflicte.

“El Convidat” té la capacitat d’enfrontar-se a diferents tipus d’interaccions socials i inicialment es prova en situacions que poden involucrar conflicte, que inclouen participants amb discapacitat auditiva o que impliquen el canvi d’actitud davant del canvi climàtic. Finalment, en el marc del projecte, hi haurà una convocatòria oberta per incloure una altra aplicació innovadora i comprovar l’efectivitat del “Convidat”.

El consorci de GuestXR, liderat per Eurecat a través de la seva Unitat de Tecnologies Audiovisuals i el Departament de Consultoria, està format per vuit organitzacions de sis països diferents que involucren un equip multidisciplinari amb experiència en realitat virtual i augmentada, aprenentatge automàtic, intel·ligència artificial, psicologia social, neurociència de les emocions, integració multisensorial, ètica en investigació i transferència de tecnologia.

Dades generals

Projecte

GuestXR – Un agent d’aprenentatge automàtic per a la cohesió social en realitat virtual i augmentada

Referència del projecte 

101017884

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins de la convocatòria FETPROACT-2018-2020 – Boosting emerging technologies

Web del projecte 

www.guestxr.eu