HARSHWORK_850

El projecte europeu HARSHWORK desenvolupa una tecnologia per millorar l’eficiència en els processos de manipulació i de processament de matèries primeres com el coure o el níquel, on l’impacte i el desgast que reben els components industrials és molt elevat. HARSHWORK incrementarà la competitivitat de les empreses mineres i els fabricants d’equips industrials del sector, així com els fabricants d’acer i empreses del sector del reciclatge.

HARSHWORK compta amb la participació de la Unitat Tecnològica de Materials Metàl·lics i Ceràmics del centre, que treballa per determinar els principals mecanismes de desgast de components industrials per a poder desenvolupar un software que permeti quantificar-los i predir-los. El programari permetrà disminuir les despeses d’explotació i de processament de matèries primeres, ja que reduirà els períodes de manteniment i en rebaixarà els costos.

El projecte està liderat per la Universitat de Tecnologia de Luleå, de Suècia, i compta amb la participació de vuit socis europeus entre els quals figuren tres grans empreses, dues pimes, una associació comercial i el centre tecnològic Eurecat.

Dades generals

Projecte

HARSHWORK – Optimització de la manipulació i el processament de matèries primes en condicions de treball difícils.

Referència projecte

Núm. 17152

Programa i convocatòria

Projecte finançat per la Comissió Europea, mitjançant el programa EIT Raw Materials de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia.