HARVBOT EURECAT

Robots i càmeres col·laboratives per a la recol·lecció i manipulació de fruites.

El projecte HarvBot millora la collita i la manipulació de maduixes mitjançant la integració de robots col·laboratius i càmeres rendibles en entorns de cultiu hidropònics. La innovació clau rau en l’aprofitament de les tecnologies de visió per ordinador per permetre la detecció i la recol·lecció automatitzada de maduixes.

En col·laboració amb Enkitek, el projecte ha dut a terme amb èxit una prova pilot, introduint nous components impresos en 3D dissenyats específicament per al robot. Aquests components tenen un paper crucial a l’hora d’adaptar les capacitats del robot per identificar i collir maduixes amb precisió. A més, s’han desenvolupat i provat algorismes avançats per a tasques de detecció i manipulació.

Un aspecte notable del projecte HarvBot és l’èmfasi en el software independent del hardware, que serveix de base per a tota la iniciativa. Aquest enfocament es considera essencial per desbloquejar l’automatització en la indústria emergent de cultius hidropònics, oferint accés a un subministrament creixent de robots barats.

El projecte HarvBot mostra el potencial dels robots col·laboratius, la visió per ordinador i la impressió 3D per transformar les pràctiques tradicionals de collita en el cultiu hidropònic de maduixes.

HarvBot és una iniciativa liderada per la Unitat de Robòtica i Automatització del centre tecnològic Eurecat.

Dades generals

Projecte

HarvBot – Revolucionant la collita de maduixes mitjançant la robòtica col·laborativa i la visió per ordinador

Referència del projecte

ACE059/22/000011

Programa i convocatòria

Projecte realitzat amb el suport d’ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa de la Generalitat de Catalunya, en el marc del Digital Innovation Hub de Catalunya; i del Ministeri d’Indústria i Turisme del Govern d’Espanya, en el marc del Programa de Suport als Digital Innovation Hubs (PADIH)