HEREWEAR EURECAT

Enfocament holístic i sistèmic cap a la creació d’un mercat de la Unió Europea per tèxtils circulars i peces de vestir produïdes localment a partir de residus d’origen biològic.

El projecte HEREWEAR té l’objectiu d’impulsar noves solucions de materials basades en els últims desenvolupaments de cel·lulosa i polièsters de base biològica.

La Unitat de Teixits Funcionals d’Eurecat participa en el desenvolupament, a escala semi-industrial, de tecnologies sostenibles emergents per a la filatura en humit i en fusió i la seva transformació en fils i teixits. D’altra banda, la Unitat de Residus, energia i impacte ambiental (WEEI) d’Eurecat participa en tasques relacionades amb el tractament enzimàtic respectuós amb el medi ambient per a la innovació en acabat, juntament amb el recobriment i el tenyit de materials de base biològica. L’alliberament de microfibres es reduirà significativament mitjançant mesures al llarg del procés de fabricació tèxtil.

Durant el projecte, es dissenyaran diferents prototips de peces de vestir per al carrer i roba corporativa, connectant microfàbriques, organitzades en cercles regionals de creació de valor; o mitjançant recursos de producció en xarxa i compatibles amb el projecte. D’aquesta manera, la Unitat de Consultoria Tecnològica d’Eurecat, juntament amb la Unitat WEEI, participaran en tasques enfocades a implementar la gestió de processament per a fases i per a la fi de la seva vida útil (reparació, reutilització i reciclatge).

El consorci del projecte HEREWEAR, coordinat pel Centre Científic i Tècnic de la Indústria Tèxtil Belga (Centexbel – CTB), està format per 13 socis de 9 països europeus.

herewear logo eurecat

Dades generals

Projecte

HereWear – Roba circular sostenible local d’origen biològic

Referència del projecte 

H2020-FNR-2020-1 – 101000632

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria H2020-FNR-2020-1 – CE-FNR-14-2020 – Innovative textiles – reinventing fashion

Web del projecte

http://herewear.eu/