HORATES EURECAT

Desenvolupament de materials termoelèctrics híbrids i orgànics per convertir en electricitat el calor residual no utilitzat.

El projecte HORATES és una Xarxa de Formació Innovadora (Innovative Training Network – ITN), finançada pel programa Marie Sklodowska-Curie (MSCA), que té l’objectiu de formar a una nova generació d’investigadors capaços d’afrontar-se als reptes actuals i futurs que presenta el sector. El projecte fusiona l’experiència i el coneixement sobre materials orgànics sintètics amb l’experiència en processament i caracterització, per proporcionar materials estables i d’alt rendiment per a la fabricació de dispositius.

El en marc del projecte, 15 joves científics i investigadors rebran formació en l’àmbit interdisciplinari de la termoelèctrica orgànica i podran realitzar investigacions sobre aquest tema, treballant en els seus projectes de doctorat. Els doctorands treballaran a través de la cadena completa de termoelèctrics orgànics, des del disseny molecular i la síntesis química fins al desenvolupament de dispositius impresos a gran escala.

La Unitat d’Impressió Funcional i Dispositius Integrats d’Eurecat participa en el projecte HORATES com amfitriona d’un investigador “Early Stage Researcher” (ESR). Al llarg del projecte, el doctorand investigarà el disseny, la fabricació i la validació d’una unitat de control electrònic impresa, integrada amb nous dispositius termoelèctrics orgànics. L’investigador també explorarà la compatibilitat de materials i les especificacions elèctriques d’una unitat electrònica de molt baix consum, especialment dissenyada per funcionar amb dispositius recol·lectors d’energia. El prototip final serà un sistema completament autònom capaç d’alimentar i processar dades de sensors. D’altra banda, l’investigador col·laborarà de manera estreta amb altres grups del consorci, i també tindrà la missió de difondre els seus resultats i èxits científics i tecnològics a una àmplia audiència.

El consorci del projecte, coordinat per la Universitat de Heidelberg, compta amb la participació de 8 entitats acadèmiques i 5 empreses de 6 països europeus.

Dades generals

Projecte

HORATES – Sistemes termoelèctrics híbrids i orgànics

Referència del projecte 

H2020-EU.1.3.1. – 955837

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria H2020-EU.1.3.1. – Fostering new skills by means of excellent initial training of researchers.

Web del projecte

www.horates.com