Horse

Desenvolupament d’un nou sistema de robòtica integrat i intel·ligent basat en processos de fabricació dinàmics i adreçat a petites i mitjanes empreses que estiguin controlades per la Internet de les Coses (IoT, per les seves sigles en anglès).

El projecte HORSE té com a objectiu impulsar i avançar en la indústria manufacturera proposant un nou model flexible de fàbrica intel·ligent que impliqui la col·laboració d’humans, robots, vehicles guiats autònoms i maquinària per realitzar tasques industrials de manera eficient.

La innovació impulsada pel projecte es basa en la integració de conceptes com la interacció (física) home-robot, interfícies intuïtives home-màquina i la interacció entre diferents robots i màquines en un entorn integrat amb màquines i fluxos de treball preexistents. El projecte contribueix a millorar la seguretat dels treballadors, reduir els riscos per a la seva salut mitjançant el suport físic dels equips robotitzats i millora els processos de fabricació generals.

D’altra banda, el projecte HORSE afavoreix el desplegament de tecnologia cap a les pimes, facilita l’adaptació de solucions robòtiques i estableix infraestructures i entorns que actuen com a punts de concentració per a àrees d’aplicació seleccionades en la fabricació i per a la gestió del cicle de vida del producte.

El demostrador del projecte s’ha realitzat en els laboratoris d’Eurecat, en els quals s’ha muntat una cel·la robotitzada per dur a terme la integració del projecte. En aquest cas, la Unitat de Robòtica i Automatització d’Eurecat, ha realitzat la connectivitat i muntatge entre els equips i ha inclòs totes les seguretats necessàries per poder treballar en un entorn segur. Un ordinador principal (PC-HORSE) és l’encarregat de dirigir les tasques que han d’executar els diferents elements de la cel·la.

El projecte bestà format per un consorci de 16 socis de diferents països europeus com són Grècia, Espanya, França, Alemanya, els Països Baixos, Polònia i Eslovènia.

HORSE LOGO EURECAT

Dades generals

Projecte

HORSE – Sistema de robòtica integrat i intel·ligent per a petites i mitjanes empreses controlades per la Internet de les Coses, basat en processos de fabricació dinàmics.

Referència del projecte 

H2020-FoF-2015 – 680734

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria FoF-09-2015 – ICT Innovation for Manufacturing SMEs (I4MS)