IBATTMAN EURECAT

Plataforma de sistema de gestió de bateries de nova generació per superar reptes crítics que limiten el rendiment de les solucions existents.

El projecte iBattMan revoluciona la gestió de les bateries per a les tecnologies d’ió de liti, crucial per substituir els vehicles de motors de combustió interna per al 2050.

iBattMan, mitjançant un sistema innovador, modular i escalable, millora el rendiment, la seguretat i la rendibilitat de les tecnologies d’ió de liti, contribuint a la seva plena penetració al mercat.

El projecte incorpora nous sensors i metodologies per controlar l’estat de salut de les cel·les durant el funcionament i la càrrega, juntament amb tecnologies i eines d’avantguarda per a aplicacions de segona vida i de vehicle-to-everything (V2X).

A més, iBattman utilitza física avançada i models basats en dades implementats integrats i al núvol per a l’avaluació del rendiment, el diagnòstic, la gestió de la salut i les eines d’avaluació de la seguretat, per abordar els problemes de seguretat i ciberseguretat.

iBattMan ofereix solucions efectives i innovadores per a una àmplia gamma de vehicles, des de petits cotxes de passatgers fins a autobusos electrònics i camions elèctrics:

  • Augment de la vida útil i la durabilitat de la bateria, optimitzant l’autonomia per als vehicles elèctrics.
  • Monitoratge precís de l’estat de la bateria, funcionalitats de diagnòstic i gestió.
  • Alta connectivitat i emmagatzematge de dades per optimitzar la vida útil i millorar l’ús general del vehicle elèctric.
  • Ús segur durant tots els modes de funcionament.
  • Classificació precisa per a una segona vida i estratègies per a la seva implementació pràctica.
  • Paquets de bateries més assequibles i rendibles.

La Unitat de Nous Processos de Fabricació d’Eurecat participa en el projecte iBattMan desenvolupant i validant la implantació de sensors de temperatura altament sensibles a la unitat de cel·les de la bateria, per millorar el control en l’adquisició de dades amb una plataforma multisensorial basada en tecnologia fotònica.

Eurecat també desenvolupa la temperatura multidetecció des del laboratori fins al prototip industrial. A més, Eurecat estableix el protocol de comunicació amb el sistema de gestió de bateries per a la gestió tèrmica a nivell de cel·les amb l’ajuda d’altres socis del projecte.

El consorci del projecte està coordinat per la Universitat d’Aarhus i està format per 11 socis de set països.

Dades generals

Projecte

iBattMan – Sistema de gestió de bateries intel·ligent, connectat i segur, de propera generació amb computació frontera i al núvol, amb sensors i arquitectura interoperable

Referència del projecte

101138856

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon Europe de la Unió Europea a través de la convocatòria HORIZON-CL5-2023-D5-01-02 – Innovative battery management systems for next generation vehicles (2ZERO & Batt4EU Partnership)

ODS relacionats

7. Energia assequible i no contaminant

9. Indústria, innovació i infraestructura

11. Ciutats i comunitats sostenibles

12. Producció i consum responsables

13. Acció pel clima

Més informació sobre el projecte

iBattMan