Disseny i desenvolupament de dos components d’un sistema de propulsió o tren motor (power train en anglès) per a motocicletes elèctriques amb tecnologia pròpia, per suplir la manca de tecnologia nacional i poder abastir futurs fabricants de vehicles elèctrics.

El projecte iBPACK ha desenvolupat un sistema electrònic de gestió d’energia i potència per a motocicletes elèctriques amb tecnologia pròpia, especialment en el sistema d’extracció i recàrrega de la bateria i en programes de control de càrrega i descàrrega de cel·les de bateria.

El sistema de gestió de bateries (BMS, de l’anglès battery management system), que incorpora un sistema de comunicacions basat en tecnologies IoT (de l’anglès Internet of things, o internet de les coses) per a la geolocalització i el diagnòstic d’estat de bateria a distància, envia periòdicament la informació cap a un servidor centralitzat que registra i processa la informació a fi de poder oferir a l’usuari un servei integral.

El projecte iBPACK està liderat pel fabricant de motocicletes elèctriques Scutum i compta amb la participació de la Universitat Politècnica de Catalunya i la Unitat de Sostenibilitat d’Eurecat. Els resultats del projecte permetran a Scutum posicionar-se com a líder del sector de les motocicletes elèctriques, a més d’oferir un servei capdavanter i únic al mercat.

Dades generals

Projecte

iBPACK – Desenvolupament del sistema electrònic de gestió i control d’energia i potencia per a powertrain de moto elèctrica.

Referència projecte

RTC-2016-4637-4

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel MINISTERI DE CIÈNCIA, INNOVACIÓ I UNIVERSITATS i per la Unió Europea, en el marc de la convocatòria Retos-Colaboración del Programa Estatal de Investigació, Desenvolupament i Innovació Orientada als Reptes a la Societat, dins el Pla Estatal d’Investigació Científica i Tècnica i d’Innovació 2013-2016, amb l’objectiu principal de promoure el desenvolupament tecnològic, la innovació i una investigació de qualitat.

FEDER