iclimabuilt eurecat

Materials innovadors d’aïllament i emmagatzematge d’energia en embolcalls d’edificis que tinguin capacitats d’adaptació al clima.

El projecte iClimaBuilt desenvolupa i implementa materials i tecnologies energètiques avançades , amb propietats millorades d’aïllament i recol·lecció d’energia, per a materials de construcció intel·ligents que presentin capacitats d’adaptació a diversitat de climes.

D’altra banda, iClimaBuilt actualitza i dissenya instal·lacions denominades “Open Innovation Test Bed”, que posin a disposició de la indústria serveis enfocats al disseny, desenvolupament, prova i validació de diferents tecnologies i materials d’estalvi d’energia i reducció d’emissions.

A més, per tal de promoure els Edificis de Consum Quasi Nul (nZEB per les seves sigles en anglès), el projecte proporcionarà ajuda i suport a les empreses del sector perquè puguin fer front al constant augment de la complexitat tecnològica. iClimaBuilt seleccionarà materials i dissenys basats en una perspectiva d’economia circular que considerin els efectes ambientals, econòmics i socials que puguin aparèixer durant tota la cadena de valor.

La investigació realitzada pel projecte permetrà desenvolupar materials i tecnologies energètiques capaces de millorar el rendiment tèrmic i la qualitat de l’aire amb solucions funcionals en edificis, així com el disseny i muntatge de sistemes tècnics totalment personalitzats, flexibles, modulars i desmuntables.

El consorci iClimaBuilt ha llençat una convocatòria oberta per a projectes que vulguin testejar els seus materials per aplicacions de façana o en interiors, dirigida a petites i mitjanes empreses i agents europeus del sector de l’edificació i dels materials per a envolupants d’edificis, així com a petits consorcis d’empreses.

Les propostes es poden presentar fins al 30 de desembre i Eurecat serà una de les entitats que oferiran serveis de testos i infraestructura als projectes seleccionats, per escalar els seus projectes i tecnologies en innovacions per al mercat.

iClimaBuilt, coordinat per la Universitat Politècnica Nacional d’Atenes (NTUA), compta amb la participació d’Eurecat a través de la seva Unitat d’Aigua, Aire i Sòls, la Unitat de Residus, Energia i Impacte Ambiental, la Unitat de Desenvolupament de Producte i el Departament de Consultoria.

Dades generals

Projecte

iClimaBuilt – Materials funcionals i avançats per a l’aïllament i emmagatzematge d’energia en embolcalls d’edificis adaptables a diferents climes.

Referència del projecte 

H2020-EU.2.1.3. – 952886

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria H2020-NMBP-TO-IND-2018-2020 (Foundations for tomorrow’s industry).

Web del projecte

www.iclimabuilt.eu