iCUT eurecat

Solucions integrals de tall per a produir components d’automòbils amb xapes d’acer de manganès d’alt rendiment (HMnS, per les seves sigles en anglès).

Actualment, existeix una falta de coneixement sobre els efectes dels processos de tall (cutting processes) en relació a les seves propietats mecàniques i la formabilitat d’acers de manganès d’alt rendiment (HMnS). Això complica l’aplicació d’aquests materials en el sector industrial ja que el tall no optimitzat pot perjudicar notablement el rendiment de la peça. Per tant, és necessari realitzar una investigació detallada sobre la qualitat de l’esquerda de vores que determina la fatiga i la resistència a la fractura, amb l’objectiu d’aconseguir la implementació industrial dels acers de manganès d’alt rendiment (HMnS) en parts estructurals de vehicles.

El projecte iCUT té l’objectiu de descriure la relació entre les característiques de les esquerdes de vora i la fatiga, la fragilitat en H i la formabilitat dels acers de manganès d’alta resistència i a la vegada, proporcionar informació per superar els efectes perjudicials de les imperfeccions introduïdes en la vora durant els processos d’esquerda. Durant el projecte, es determinaran els paràmetres i la tecnologia de tall que permeten introduir xapes d’acer de manganès d’alt rendiment (HMnS).

La caracterització d’aquesta materials es realitza per diferents tecnologies de tall, com la supressió o el tall per làser, considerant la influència dels paràmetres de tall. El projecte se centra especialment en la supressió, ja que és la tecnologia de tall de làmines més extensa.

A més, el projecte iCUT inclou una avaluació de l’impacte mediambiental que causen les diferents tecnologies, mitjançant una metodologia d’avaluació del cicle de vida.

El consorci del projecte, coordinat per Eurecat, compta amb la participació de la Universitat Aachen RWTH, Salzgitter Mannesmann Forschung GmbH (SZMF), Rovalma i el Centro Ricerche Fiat (CRF).

Dades generals

Projecte

iCUT –  Integrative cutting solutions to produce high performance Automotive components with high-Mn steel sheet

Referència del projecte

RFSR-CT-2015-00018

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través de la convocatòria RFCS (Research Fund for Coal and Steel) de la Unió Europea, 2015

Més informació

http://icut.ctm.com.es/

RFCS LOGO