IMPETUS EURECAT

Gestió dinàmica de la informació per a la implementació de paquets d’adaptació resilients al clima a les regions europees.

El projecte IMPETUS té com a objectiu accelerar la resposta d’Europa al canvi climàtic i convertir els compromisos en accions concretes, desenvolupant mesures innovadores per fer que les seves regions siguin més resilients. A més, el projecte explora les sinergies entre la mitigació del canvi climàtic, el suport al creixement i l’estabilitat socioeconòmica a nivell regional, així com la transició de les comunitats cap a la sostenibilitat i la resiliència ecològica.

Durant el projecte, cada una de les 7 regions bioclimàtiques d’Europa (Àrtica, Atlàntica, Boreal, Costera, Continental, Mediterrània i Muntanyosa) albergarà set proves a nivell regional en les quals es posarà a prova i s’ampliaran les solucions innovadores. Equips motivats i multidisciplinaris d’investigació, polítiques, indústria i societat civil abordaran els desafiaments del món real en aquestes regions.

Les principals solucions tècniques innovadores, basades en la naturalesa, de governança, finançament i participació pública desenvolupades pel projecte son:

  • Creació d’un espai de dades i intel·ligència per ajudar en el desenvolupament d’estratègies d’adaptació i mitigació al canvi climàtic.
  • Accions rendibles i sostenibles des del punt de vista mediambiental, econòmic i social destinades a donar suport sistemes comunitaris clau com l’aigua, l’agricultura, la pesca, la infraestructura i la salut.
  • Solucions escalables, dissenyades i creades conjuntament amb els responsables de la formulació de polítiques, les empreses i les comunitats per ajudar a garantir el seu èxit.

Eurecat coordina i participa en el projecte IMPETUS a través de la seva Unitat d’Applied Artificial Intelligence, que coordina el projecte, la Unitat d’Aigua, Aire i Sòls, la Línia de Canvi Climàtic d’Eurecat i el Departament de Consultoria. A més, el projecte compta amb la participació de Richard Elelman, cap de política del Departament de Desenvolupament Internacional i Programes Públics de Eurecat.

El consorci està format per 32 socis de 9 països europeus que compten amb una gran experiència en recerca, negocis i govern regional.

impetus logo eurecat

Dades generals

Projecte

IMPETUS – Convertint els compromisos contra el canvi climàtic en acció.

Referència del projecte 

H2020-LC-GD-2020-2 – 101037084

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria LC-GD-1-3-2020 – Climate-resilient Innovation Packages for EU regions

Web del projecte

www.climate-impetus.eu