INNOBRAIN EURECAT

El projecte Innobrain té l’objectiu d’investigar sobre noves tecnologies per a la innovació en rehabilitació i estimulació cognitiva de pacients amb malalties neurodegeneratives i psiquiàtriques. Concretament, la solució anirà orientada a pacients amb DCA (dany cerebral adquirit), esquizofrènia, demència i trastorn bipolar, algunes de les malalties mentals amb més impacte a la societat catalana.

Els resultats de la investigació permetran consolidar i reforçar la competitivitat de la Comunitat de Recerca i Innovació formada per hospitals, empreses i centres de recerca al voltant de la plataforma d’estimulació cognitiva Guttman, NeuroPersonalTrainer®. Aquesta és una eina que ofereix serveis de rehabilitació o estimulació cognitiva personalitzats, intensius, monitoritzats i basats en l’evidència per pacients amb dèficit o deteriorament cognitiu com a conseqüència d’una malaltia neurològica, psiquiàtrica, demències o trastorns del desenvolupament.

Durant el projecte, també s’identificaran les barreres tecnològiques existents que limiten l’aplicació de les TIC en la rehabilitació i allunyen les persones dels beneficis que poden obtenir dels tractaments de rehabilitació cognitiva intensius i personalitzats.

Innobrain forma part de la NextHeath, la comunitat de RIS3CAT liderada per Biocat. El projecte està liderat per l’Institut Guttman, que durà a terme la recerca juntament amb la col·laboració d’Eurecat i nou organitzacions més.

innobrain logo

Dades generals

Projecte

INNOBRAIN – Noves tecnologies per a la Innovació en Rehabilitació i Estimulació Cognitiva

Referència projecte

Núm 6. Comunitat RIS3CAT

Programa i convocatòria

Projecte finançat per ACCIÓ dins la convocatòria Comunitats RIS3CAT 2015 del Programa operatiu FEDER 2014-2020.