innohybox eurecat

Nous models i mètodes per millorar les capacitats de disseny d’estructures de caixes híbrides, com les ales dels avions, formades per panells metàl·lics i components de materials compòsits.

El projecte INNOHYBOX, coordinat per Eurecat, investiga el comportament termomecànic de les caixes híbrides amb l’objectiu d’optimitzar-les desenvolupant un nou disseny robust i validat experimentalment.

Actualment, ja és habitual que s’utilitzi una combinació de materials metàl·lics i compòsits en la construcció de les ales dels avions, però falta coneixement sobre l’estructura híbrida per evitar desajustos entre els components, la qual cosa provoca tensions tèrmiques i una càrrega i fatiga innecessària sobre els materials. Per aconseguir un disseny òptim i evitar estructures sobredimensionades, és necessari tenir una millor comprensió del comportament d’aquestes caixes híbrides induïdes tèrmicament.

En aquest sentit, la solució d’INNOHYBOX suposarà un gran avenç en la tecnologia i millorarà el disseny de l’estructura, reduint els costos de fabricació i manteniment, així com el pes de la peça. A partir d’aquesta nova metodologia de caracterització i modelització dels materials de la caixa híbrida, així com del coneixement adquirit sobre el seu comportament termodinàmic, s’estudiaran solucions innovadores pels components metàl·lics i compòsits de les caixes híbrides.

Eurecat participa en el projecte liderant el desenvolupament de components i peces metàl·liques millorades, a través de la Unitat de Desenvolupament de Producte. El projecte també compta amb la participació de la Universitat de Girona i Sofitec.

Dades generals

Projecte

INNOHYBOX – Solucions innovadores per panells metàl·lics i components d’estructures de caixes híbrides per a optimitzar-les segons els efectes termodinàmics

Referència del projecte 

H2020-EU.3.4.5.4. – 785433

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la plataforma Clean Sky en el marc de la convocatòria JTI-CS2-2017-CFP06-AIR-01-27 – Innovative solutions for metallic ribs or fittings introduced in a composite box to optimally deal with thermo-mechanical effects.

Més informació 

Clean Sky

INNOHYBOX Cordis