INSTAVIB EURECAT

Sistema vibratori en suspensió mitjançant tirants rígids ancorats en suport fix.

El projecte INSTAVIB permet la millora del rendiment i la resposta neuromuscular dels esportistes entrenant en suspensió per vibració.

INSTAVIB ha desenvolupat un prototip de laboratori sense fils mitjançant una aplicació mòbil i amb una capacitat mecànica de fer vibrar càrregues de més de 100kg a les freqüències desitjades.

Aquesta electrònica, que s’ha validat amb usuaris, té la capacitat de mesurar diferents paràmetres amb la finalitat de conèixer l’esforç que està realitzant l’esportista. A més, el sistema disposa de diferents mecanismes de seguretat.

El projecte ha aplicat de forma conjunta els coneixements de mecanismes motors controlats per electrònica d’última generació per a la gestió i control de la velocitat d’un motor brushless per mitjà d’un algoritme proporcional integral derivatiu (PID) que es comunica per mitjà de Bluetooth amb l’app.

INSTAVIB es basa en estudis d’investigació previs realitzats per la Universitat de Blanquerna i la Universitat de Vic, que determinen el benefici que s’obté en el sistema neuromuscular d’un esportista quan treballa en suspensió amb la combinació de l’efecte de la vibració.

L’equip d’enginyers i dissenyadors mecànics i electrònics de la Unitat d’Innovació de Producte i Simulació Multifísica d’Eurecat ha impulsat el disseny de l’equip, basant-se en la simulació prèvia realitzada per l’equip investigador de la mateixa Unitat.

Dades generals

Projecte

INSTAVIB – Sistema vibratori per a l’entrenament en suspensió

Referència del projecte

AEI-2009L1CA011

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través de la convocatòria “Agrupacions Empresarials Innovadores 2022” de l’Agència Estatal de Recerca (Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme) i la Unió Europea NextGenerationEU / PRTR