DENVELOPS EURECAT

Aquest projecte té com a objectiu desenvolupar quatre solucions (fotovoltaica, cinètica, lumínica i ombrejat actiu) que s’integren al sistema innovador de cobriment de façanes desenvolupat per l’empresa DENVELOPS.

La solució lumínica consisteix en l’ús de panells lumínics unitaris de 200x300mm que integren llums LED (baixa potència) i silicona per difuminar el llum, eliminant l’efecte puntual del LED. El color es controla i s’aconsegueixen efectes lumínics estètics.

Pel que fa a la solució fotovoltaica, consta de panells unitaris de 200x800mm, amb quatre cel·les fotovoltaiques per panell. Els cables i connexions són invisibles, estan integrats al panell fotovoltaic, podent maximitzar l’efecte visual a la façana i generar energia solar.

La solució d’ombrejat actiu integra plaques d’alumini de 200x200mm que giren gràcies a un motor per plaqueta. Estan controlades a distància via Bluetooth, obtenint un moviment controlat de cada placa i del conjunt instal·lat a la façana, podent controlar l’entrada radiació de solar en edificis amb un efecte lluminós.

Finalment, la solució eòlica consta de minimolins de vent a eix vertical (tipus Savonius) que generen llum puntual LED quan hi ha vent.

Eurecat participa en aquest projecte a través de la seva Unitat d’Innovació de Producte i Simulació Multifísica.

LOGO DENVELOPS EURECAT

Dades generals

Projecte

Investigació i desenvolupament en nous sistemes constructius offsite

Referència del projecte

TP-20200097

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través de la convocatòria Red Cervera impulsada pel Ministeri de Ciència i Innovació a través del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI).

Web del projecte

www.denvelops.com