KERASTOP EURECAT

Dispositiu mèdic de diagnòstic in vitro basat en un sistema Point of Care (PoC, per les seves sigles en anglès).

El projecte KERASTOP té l’objectiu de desenvolupar el primer test clínic basat en evidència científica per al diagnòstic precoç del queratocon, una patologia degenerativa de la còrnia ocular. La innovació del projecte consisteix en el desenvolupament d’un nou dispositiu mèdic de diagnòstic in vitro (IVDD) que es basa en el sistema de proves mèdiques en el punt d’atenció (Point of Care, PoC).

El nou dispositiu impulsat per KERASTOP permet obtenir una detecció eficient, ràpida, in situ i primerenca dels dos biomarcadors associats al queratocon en aquells pacients que s’han de sotmetre a una cirurgia refractiva amb làser.

Eurecat participa en el projecte a través de la seva Unitat d’Impressió Funcional i Dispositius Integrats, que desenvolupa la recerca i innovació en les àrees d’especialització del projecte, com la microfluídica i funcionalització de superfícies; la Unitat d’eHealth, que s’encarrega de realitzar tasques relacionades amb la Intel·ligència Artificial i finalment, la Unitat de Desenvolupament de Producte que participa en totes les activitats implicades en el disseny del dispositiu impulsat pel projecte.

KERASTOP compta amb la participació d’un consorci liderat per l’empresa Cornea project, experta en patologies oculars i corneals.

KERASTOP LOGO EURECAT

Dades generals

Projecte

KERASTOP – Diagnòstic molecular disruptiu per a eliminar el risc en cirurgia refractiva

Referència del projecte 

RTC2019-007303-1

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació i per la Unió Europea, en el marc de la convocatòria Retos-Colaboración del Programa Estatal d’Investigació, Desenvolupament i Innovació Orientada als Reptes a la Societat, dins el Pla Estatal d’Investigació Científica i Tècnica i d’Innovació 2017-2020, amb l’objectiu principal de promoure el desenvolupament tecnològic, la innovació i una investigació de qualitat.