LEGATO EURECAT

Desenvolupament de mòduls orgànics fotovoltaics (OPV) d’alta eficiència, transparència i integració 3D en peces plàstiques.

L’objectiu del projecte LEGATO es revelar aspectes relacionats amb el disseny i processat que romanen inexplorats, per tal de possibilitar la producció de mòduls OPV amb una major eficiència d’ús de la llum (LUE) i integració 3D.

LEGATO contribueix a millorar el rendiment energètic dels mòduls OPV a baix cost, implementant processos de fabricació d’alt rendiment, incloent una versàtil metodologia d’ablació làser. La principal ambició és concebre nous dissenys i pautes de procés per a la fabricació avançada de mòduls OPV.

Les activitats d’investigació i innovació a LEGATO es distribueixen en quatre grans blocs:

  • Selecció de materials eco-friendly seguint criteris de transparència/color i de compatibilitat amb el processat plàstic.
  • Disseny dels mòduls i procés d’ablació làser.
  • Fabricació de mòduls OPV en substrats rígids (vidre) i flexibles (plàstic).
  • Integració dels mòduls OPV flexibles en peces plàstiques 3D amb processos de termoformat i/o sobreinjecció.

LEGATO fabrica i integra mòduls OPV en dos casos d’ús específics: OPV transparents sobre vidre per a finestres generadores d’energia i OPV en estructures 3D integrades en peces plàstiques per a aplicacions IoT indoor.

LEGATO és un projecte coordinat per la Unitat d’Impressió Funcional i Sistemes Integrats d’Eurecat, que lidera el disseny i fabricació dels mòduls OPV nous. La Unitat de Materials Plàstics treballa en la integració avançada dels mòduls OPV en peces plàstiques 3D.

LOGO LEGATO EURECAT

Dades generals

Projecte

LEGATO – Digitalització assistida per làser per a la producció de mòduls fotovoltaics orgànics

Referència del projecte

TED2021-129978A-I00

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació, Programa Estatal para Impulsar la Investigación Científico-Técnica y su Transferencia de la Agencia Estatal de Investigación dins de la convocatòria «Proyectos Estratégicos Orientados a la Transición Ecológica y a la Transición Digital» 2021