MADRAS EURECAT

Desenvolupament de nous materials i processos de fabricació per a una producció d’alt volum de dispositius electrònics i orgànics de gran format (OLAE).

El projecte MADRAS, coordinat per Eurecat, té l’objectiu de desenvolupar nous materials i processos de fabricació per a la producció escalable a nivell industrial de dispositius OLAE. El projecte tracta l’ús de tècniques de fabricació industrial convencionals i establertes i d’eines de processament adaptades per tal d’apropar aquesta tecnologia innovadora al mercat.

L’ús de les tecnologies i dels components orgànics i electrònics de gran superfície (OLAE) han experimentat un notable augment en els darrers anys gràcies als avenços en el camp l’electrònica impresa que ofereixen solucions per  desenvolupar dispositius OLAE més prims, eficients, flexibles i lleugers. Tanmateix, els processos de fabricació d’aquest tipus de dispositius són difícils d’adaptar a una producció massiva.

MADRAS impulsa una innovadora metodologia de fabricació mitjançant l’ús de nous materials i processos d’electrònica impresa en motlle (IME, per les seves sigles en anglès) per a una producció en massa de dispositius OLAE més assequibles i de vida útil més llarga.

La tecnologia innovadora desenvolupada pel projecte es demostrarà i s’implementarà en dos demostradors d’electrònica impresa integrada en peces plàstiques: una etiqueta flexible de geotracking adreçada al sector del packaging  i un fotosensor biomètric que s’aplicarà per identificar els usuaris d’una empresa de mobilitat elèctrica.

El projecte MADRAS, a més del centre tecnològic Eurecat, també compta amb la participació d’11 socis més d’Espanya, França, Dinamarca, els Països Baixos i la República Txeca.

Dades generals

Projecte

MADRAS –Materials Avançats i Processos en Electrònica Orgànica

Referència del projecte 

H2020-EU.2.1.3. – 862492

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria DT-NMBP-18-2019 – Materials, manufacturing processes and devices for organic and large area electronics (IA)

Web del projecte

www.madras-project.eu