MADURESA EURECAT

Detecció no destructiva per la mesura del grau de maduresa de la taronja i mandarina amb imatges multiespectrals.

El projecte MADURESA potencia tecnologies innovadores i disruptives per la digitalització i millora del procés de qualitat en el sector agroalimentari, concretament en les taronges i les mandarines.

Les tecnologies d’intel·ligència artificial aplicades al món de l’agricultura utilitzen sensors per aconseguir una agricultura de precisió que augmenta el rendiment i la qualitat de la producció.

MADURESA avalua el potencial de dues tècniques: l’espectroscòpia d’infraroig proper (NIR) per l’anàlisi d’imatges multiespectrals i tècniques analítiques per la determinació dels paràmetres de maduresa més importants de la qualitat del fruit.

En aquest sentit, el projecte aplicarà una metodologia específica per determinar el punt òptim de recol·lecció per mètodes no destructius de la mostra.

Eurecat participa en el projecte MADURESA a través de les unitats de Nous Processos de Fabricació i Nutrició i Salut, que duen a terme la caracterització de mandarines de la varietat clementina i Satsuma, així com de les taronges la varietat del grup Nàvel i del grup Blanques.

Dades generals

Projecte

MADURESA – Desenvolupament d’agricultura intel·ligent amb tecnologies innovadores i disruptives per la digitalització i millora del procés de qualitat en el sector agroalimentari, específicament en taronges i mandarines

Referència del projecte

56 30 020 2021 2A

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través de l’Operació 16.01.01 de Cooperació per a la innovació del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2022