MAF EURECAT

Procés automatitzat per a la validació de qualitat d’aeronaus mitjançant la utilització de la robòtica i la visió artificial.

La solució de MAF explora noves possibilitats per realitzar les proves de validació de manera més ràpida i eficient. Així, es maximitza l’ús de la robòtica i la visió per computador per minimitzar la interacció humana i automatitzar pràcticament a la totalitat el procés de validació.

Actualment, les proves de validació de les aeronaus impliquen un procés molt llarg i exhaustiu que consumeix una gran quantitat de temps per poder comprovar el compliment de totes les regulacions de seguretat i qualitat. El treball humà limita l’eficiència d’aquest procés, augmenta els costos addicionals i redueix la flexibilitat a l’hora de realitzar nous testos. A part, el hardware extern necessari per dur a terme aquestes validacions suposa una gran pèrdua de temps i de recursos, ja que s’ha d’assegurar que funciona correctament i revisar-lo periòdicament.

L’aplicació d’aquest projecte redueix el temps d’elaboració, agilitza els processos d’avaluació i incrementa la competitivitat de la indústria aeronàutica i dels seus processos de producció.

El projecte està liderat per Airtificial i compta també amb la participació del centre tecnològic Eurecat a través de la Unitat de Robòtica i Automatització, entitats amb un alt nivell d’experiència en el sector aeronàutic i en el lideratge de projectes d’R+D.

Dades generals

Projecte

MAF – More Automated Factories

Referència projecte

H2020-EU.3.4.5.4. – 785318

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins de la plataforma Clean Sky en el marc de la convocatòria JTI-CS2-2017-CFP06-AIR-02-46- Auto testing technologies and more automated factories for Aircraft validation test process.

Més informació

Clean Sky

MAF Cordis