MED4Youth Eurecat

Desenvolupament d’un estudi clínic multicèntric i aplicació de les tecnologies òmiques per determinar el vincle entre una dieta mediterrània, la microbiota intestinal i els efectes beneficiosos per la salut.

El projecte MED4Youth té l’objectiu d’enfortir el vincle entre la dieta mediterrània i els beneficis que aquesta té per la salut i a la vegada, fer front contra l’obesitat juvenil i els factors de risc de malalties cardiovasculars associades (CVD, per les seves sigles en anglès). El projecte també estudia si els efectes de la dieta mediterrània estan associats a canvis en la microbiota intestinal i els metabòlits derivats de l’intestí.

L’estudi clínic, impulsat en el marc del projecte, utilitza eines TIC i es dirigeix a 240 adolescents amb obesitat de tres països mediterranis (Espanya, Portugal i Itàlia).

MED4Youth contribueix a valoritzar els productes de la dieta mediterrània i promou el seu consum, afavorint una major demanda a llarg termini i fomentant la competitivitat de les industries de processament, així com reforçant els sistemes de producció locals.

El consorci del projecte, que compta amb la participació d’Eurecat a través de la seva Unitat de Nutrició i Salut i la Unitat de Ciències Òmiques, està format  per la Universitat de Parma (Itàlia), la Universitat de Coïmbra (Portugal), Shikma Field Crops (Israel), Scientific Food Centre (Jordània) i NOVAPAN (Espanya).

Logo MED4Youth

Dades generals

Projecte

MED4Youth – Dieta mediterrània enriquida per fer front a l’obesitat juvenil

Programa i convocatòria

Projecte finançat per la Secció 2 Convocatòries proposades per 2018 del Programa PRIMA – Associació per a la Investigació i la Innovació en el marc del Tòpic 1.3.3. Implicacions dels canvis en la dieta i les dietes sostenibles per les poblacions MED i la industria alimentària.

Web del projecte

www.med4youth.eu