MediaFutures eurecat

Hub europeu d’innovació basat en dades per remodelar la cadena de valor del sector media.

El projecte MediaFutures estableix un hub europeu virtual d’innovació basat en dades que inclou finançament, tutoria i suport per a projectes emprenedors i creatius amb l’objectiu de remodelar la cadena de valor del sector media a través de l’ús responsable i innovador de les dades.

Els objectius del projecte són:

  • Explorar els factors crítics que afecten la forma en què les persones s’involucren amb el periodisme de qualitat, l’educació científica i la ciutadania digital.
  • Definir un programa d’innovació participatiu i inclusiu, aprofitant els impulsos de múltiples disciplines, així com les sinergies entre emprenedors i creatius.
  • Organitzar una competència que abordi els desafiaments tècnics, econòmics i socials urgents en la cadena de valor del sector media per identificar emprenedors digitals prometedors, creatius i altres solucions basades en dades.
  • Proporcionar dades i facilitats d’experimentació per tal que els guanyadors d’aquest concurs provin i nodreixin les seves idees.
  • Recolzar a 51 empreses i 43 artistes, resolvent preocupacions comunes sobre el finançament i l’accés a la tutoria en assumptes tècnics, legals, comercials, de mitjans i de sostenibilitat.
  • Crear conjunts d’eines i millors pràctiques per innovadors, creatius i altres parts interessades per aconseguir una major tracció per a les seves iniciatives, centrades en els ciutadans i capacitar-los per tal de comunicar-se a través de dades d’una forma més inspiradora, informativa i atractiva.

En el marc del projecte s’organitza una primera convocatòria de finançament que estarà oberta fins el proper 28 de gener i que ofereix fins a 40.000€ de finançament gratuït als artistes i fins a 80.000€ a les empreses. Aquesta convocatòria, que està oberta a empreses emergents, pimes i artistes, presenta 3 programes diferents:

  • Artists for Media: programa de residència de sis mesos adreçat a artistes per explorar dades i tecnologia i el seu impacte en les persones i la societat.
  • Startups for Citizens: programa d’acceleració de sis mesos per a startups que vulguin crear un producte o servei enfocat a fomentar maneres noves i significatives d’interaccionar amb el contingut dels mitjans de comunicació.
  • Startup Meet Artist: programa mixt de residència i acceleració de sis mesos per a equips de startups i artistes amb l’objectiu de desenvolupar de manera col·laborativa noves idees al voltant de la tecnologia de dades i les arts.

Eurecat participa en el projecte a través de la seva Unitat de Big Data & Data Science que s’encarrega de proporcionar als participants una tutoria i suport centrat en les capacitats avançades de l’explotació de dades.

El consorci del projecte MediaFutures establirà un ecosistema d’innovació virtual basat en dades a tota Europa, recolzat i impulsat per una xarxa internacional de 28 organitzacions.

MediaFutures logo eurecat

Dades generals

Projecte

MediaFutures – Hub d’innovació basat en dades per a la cadena de valor del sector media

Referència del projecte 

H2020-DT-2019-2 – 951962

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria DT-ICT-05-2020 – Big Data Innovation Hubs

Web del projecte

www.mediafutures.eu