Noves formulacions de pols prebarrejada de fabricació pròpia en materials amb base de ferro per a l’ús en la indústria pulvimetal·lúrgica.

El projecte METALDIS desenvolupa una nova estratègia de mesclat industrial en via humida de pols metàl·lica per a la seva implementació a nivell semiindustrial en la cadena de producció de peces per premsatge i sinteritzat per a components estructurals i magnètics destinats principalment al sector de l’automoció, i també per al desenvolupament de nous aliatges per atomització centrífuga de pols.

METALDIS, liderat pel grup d’empreses AMES, compta amb la participació de l’Institut de Ceràmica i Vidre (ICV) del CSIC i Eurecat, mitjançant la seva Unitat Tecnològica de Modelització i Simulació. Eurecat és responsable del desenvolupament de noves tècniques d’atomització de pols metàl·lica per a la fabricació d’aliatges mestres, que es fan servir en el disseny de les noves formulacions que es desenvoluparan en aquest projecte.

Dades generals

Projecte

METALDIS – Desenvolupament semi-industrial de processos de dispersió en via humida per a la indústria pulvimetal·lúrgica

Referència projecte

RTC-2017-6406-4

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel MINISTERI DE CIÈNCIA, INNOVACIÓ I UNIVERSITATS i per la Unió Europea, en el marc de la convocatòria Retos-Colaboración del Programa Estatal de Investigació, Desenvolupament i Innovació Orientada als Reptes a la Societat, dins el Pla Estatal d’Investigació Científica i Tècnica i d’Innovació 2013-2016, amb l’objectiu principal de promoure el desenvolupament tecnològic, la innovació i una investigació de qualitat.

FEDER