Microesenci eurecat

Noves microcàpsules amb efectes antimicrobians i desinfectants per a la higienització de llocs d’alta concentració d’usuaris.

El projecte Microesenci investiga, desenvolupa i valida aquestes noves microcàpsules, que contenen olis essencials, amb l’objectiu de reduir els riscos d’infecció en diferents situacions de risc i espais d’exposició per a persones vulnerables, com poden ser hospitals, centres de gent gran o transports col·lectius.

A més, els polímers utilitzats en les microcàpsules desenvolupades en el marc del projecte Microesenci són biodegradables, complint així amb les polítiques mediambientals dels governs de la UE i dels Estats Units pel que fa a la utilització de materials alternatius que ajudin a reduir l’impacte dels materials tradicionals que en forma de microplàstics tenen sobre la salut de les persones i el medi ambient.

La microencapsulació és una tecnologia que permet aplicar principis actius a diferents tipus de materials, proporcionant funcionalitats específiques, com l’alliberament progressiu i eficient de molècules altament volàtils que garanteixen la seva funcionalitat al llarg del temps.

Microesenci és un projecte del Grupo Carinsa i Eurecat, que hi participa realitzant estudis d’eficàcia i caracterització dels principis actius.

Dades generals

Projecte

MICROESENCI

Referència del projecte

RTC-2017-6352-1

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel MINISTERI DE CIÈNCIA, INNOVACIÓ I UNIVERSITATS i per la Unió Europea, en el marc de la convocatòria Retos-Colaboración del Programa Estatal d’Investigació, Desenvolupament i Innovació Orientada als Reptes de la Societat, dins el Pla Estatal d’Investigació Científica i Tècnica i d’Innovació 2013-2016, amb l’objectiu principal de promoure el desenvolupament tecnològic, la innovació i una investigació de qualitat.