MOMENTS EURECAT

Impuls del primer producte d’ús domiciliari destinat a objectius terapèutics i a l’estimulació cognitiva de persones amb discapacitat física, sensorial o cognitiva, fent servir tecnologies d’estimulació multisensorial i basant-se en un oci assistencial, accessible i terapèutic.

MOMENTS desenvolupa un conjunt de dispositius sensorials personalitzables amb internet de les coses (IoT) per a oferir una estimulació sensorial en sincronització completa amb una plataforma de contingut digital.

Aquesta plataforma permet a les famílies i terapeutes crear experiències més valuoses i personalitzades per a cada persona, tant per a la teràpia com per a l’oci.

En aquest sentit, el projecte desenvolupa una aplicació web i un backend per als professionals terapèutics, així com una app multicanal per a les famílies perquè puguin interactuar amb el sistema sensorial a partir de la reproducció d’experiències.

La gestió de continguts en el núvol, a més d’alliberar espai, permet que les famílies es puguin beneficiar de continguts dinàmics actualitzables amb el temps i de manera sincronitzada.

Eurecat participa en el projecte MOMENTS a través de la seva Unitat de Digital Health, encarregada del desenvolupament de la plataforma de contingut digital i del mòdul d’intel·ligència incorporat.

Dades generals

Projecte

MOMENTS – Desenvolupament de sales multisensorials per a l’oci assistencial i terapèutic en la llar per a persones amb discapacitat

Referència del projecte

CPP2021-009014

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació a través de la convocatòria “Projectes d’R+D+i en Col·laboració Publicoprivada”, Programa Estatal per a Impulsar la Investigació Científicotècnica i la seva Transferència, del Pla Estatal de Recerca Científica, Tècnica i d’Innovació 2021-2023, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència