MoveCare Eurecat

La Unió Europea s’enfronta a un ràpid augment de la població d’edat avançada que, juntament amb la manca de solucions efectives per l’atenció d’aquest grup d’edat, provoca que els ancians amb problemes físics o cognitius perdin la seva independència i s’hagin de traslladar a les llars d’avis des de molt aviat.

El projecte MoveCare té com a objectiu desenvolupar i provar una plataforma innovadora que recolzi la vida independent de l’ancià a casa mitjançant el seguiment, l’assistència i la promoció d’activitats per contrarestar l’envelliment i l’exclusió social de la persona.

La plataforma MoveCare comptarà amb diversos serveis: un centre d’activitats i un cuidador virtual per avaluar l’estat físic i emocional de la persona i guiar-la a través d’activitats personalitzades, i una comunitat virtual per posar en contacte als usuaris de la plataforma entre ells per promoure la socialització a aquesta edat. A la plataforma, també s’integrarà un robot assistencial, objectes intel·ligents i sensors domòtics per a una anàlisi de comportament i estil de vida.

Dades generals

Projecte

MoveCare – Cuidador virtual empàtic amb múltiples actes per a persones grans

Referència projecte

H2020-ICT-2016-1-732158

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria ICT-26-2016 – System abilities, development and pilot installations

H2020 LOGO