MyVENT projecte Eurecat

El projecte MyVENT millora l’assistència sanitària i tractament dels pacients amb ventilació mecànica domiciliària gràcies a la implementació d’un sistema tecnològic de telemedicina intel·ligent.

El sistema comptarà amb la plataforma web MyVENT per donar suport als professionals, i la plataforma MyVENT mòbil, per al seguiment de la teràpia per part del pacient, amb l’objectiu a millorar a nivell sanitari i econòmic el tractament de la malaltia, així com involucrar el pacient com a part activa de la teràpia.

Mitjançant el sistema MyVENT tant els professionals com els pacients podran accedir a les informacions sobre l’ús de la màquina, l’adherència a la teràpia i els paràmetres i variables tant fisiològiques (del pacient) com electromecàniques (de la màquina que proporciona VMD) més rellevants. A més, el pacient podrà contestar uns qüestionaris específics prescrits pels professionals. El sistema MyVENT integrarà també uns algoritmes de mineria de dades que proporcionaran feedback en temps real tant als pacients com als professionals.

El projecte compta amb la participació d’Oxigen Salut, l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida i la unitat d’eHealth d’Eurecat, un consorci que cobreix totes les etapes d’investigació i desenvolupament per a la creació d’un sistema únic per al tractament remot de la ventilació mecànica domiciliària.

 

Dades generals

Projecte

MyVENT – Telemonitorizació de pacients amb ventilació mecànica domiciliària

Referència projecte

RTC-2017-5909-1

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel MINISTERI DE CIÈNCIA, INNOVACIÓ I UNIVERSITATS i per la Unió Europea, en el marc de la convocatòria Retos-Colaboración del Programa Estatal de Investigació, Desenvolupament i Innovació Orientada als Reptes a la Societat, dins el Pla Estatal d’Investigació Científica i Tècnica i d’Innovació 2013-2016, amb l’objectiu principal de promoure el desenvolupament tecnològic, la innovació i una investigació de qualitat.

Ministerio ciencia
FEDER