NAIADES EURECAT

Eines automatitzades i intel·ligents de gestió dels recursos hídrics i monitorització ambiental per aconseguir transformar i digitalitzar el sector urbà de l’aigua.

El projecte NAIADES té com a objectiu proporcionar intel·ligència multidimensional al sector de l’aigua a través de tecnologies d’intel·ligència artificial. D’aquesta manera s’aconsegueixen serveis de gestió de l’aigua d’alta qualitat i s’explota l’ús eficient dels components físics i digitals de l’ecosistema hídric.

NAIADES promou serveis digitals basats en la recopilació de gran quantitat de dades sobre diversos sistemes de gestió i control d’aigua a nivell europeu. Així, s’aconsegueix millorar l’eficiència del consum d’aigua en comerços i grans corporacions; augmentar la confiança dels consumidors a través de la mesura de la qualitat de l’aigua en edificis residencials, oficines i altres infraestructures públiques; aportar més seguretat mitjançant la detecció de senyals d’advertència de possibles fallides en els equips i la creació d’informes de manteniment.

Eurecat, a través de la seva Unitat de Smart Management Systems, és responsable de l’estandardització i dels mecanismes d’interoperabilitat semàntica del projecte.

NAIADES, liderat pel Centre d’Investigació i Tecnologia-Hellas (CERTH), compta amb un consorci format per 17 socis.

NAIADES LOGO EURECAT

Dades generals

Projecte

NAIADES – Ecosistema holístic de l’aigua per a la digitalització del sector urbà de l’aigua

Referència projecte

H2020-SC5-2018-2- 820985

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria SC5-11-2018 – Digital solutions for water: linking the physical and digital world for water solutions