NEPTUNE Eurecat

Projectes innovadors, liderats per pimes, per impulsar la innovació i incentivar el creixement sostenible dels sectors marins i marítims a Europa. El projecte Neptune impulsa la innovació per crear noves cadenes de valor industrial beneficioses per al sector i amb un pes específic a nivell local.

El projecte s’aborda des d’una aproximació multisectorial i se centra en la gestió de l’aigua en medis urbans i rurals, el transport i la logística de ports fluvials i marítims, el medi ambient i l’energia marina renovable. S’estima que Neptune tindrà un impacte en quasi 2.000 actors innovadors, la majoria dels quals són petites i mitjanes empreses.

En el projecte hi participen set clústers tecnològics, dos centres de suport empresarial, una escola d’enginyeria i una empresa consultora de set països europeus. Eurecat lidera el projecte a Catalunya, on els investigadors acompanyaran les empreses en l’aplicació de tecnologies TIC als sectors de la gestió eficient de l’aigua, l’energia i el medi ambient.

El pla, que té una durada de 30 mesos, ha estat finançat per la Unió Europea en el marc del Pla “Blue Growth”, que vol potenciar el creixement sostenible de la indústria del mar amb l’horitzó del 2020.

Dades generals

Projecte

NEPTUNE

Programa
H2020-INNOSUP-2015-1

H2020 LOGO EURECAT