nexogenesis eurecat

Propera generació de polítiques intel·ligents relacionades amb l’aigua que utilitzen Intel·ligència Artificial i Machine Learning per avaluar el nexe aigua-energia-aliments-ecosistema (WEFE, per les sigles en anglès).

El projecte NEXOGENESIS té com a objectiu donar suport i promoure el desenvolupament de polítiques que gestionin els recursos de forma eficaç. Per a això, el projecte desenvolupa i valida un marc coherent de formulació de polítiques intersectorials a diferents escales, abordant el canvi climàtic i socioeconòmic, així com el comportament dels stakeholders i les qüestions transfrontereres i diplomàtiques. Aquesta solució està desenvolupada i validada per stakeholders, responsables polítics i acadèmics.

Mitjançant l’ús de tècniques d’Intel·ligència Artificial i Machine Learning, es desenvoluparà un motor d’avaluació del nexe d’autoaprenentatge (SLNAE, per les sigles en anglès) per donar suport a la racionalització de les polítiques relacionades amb l’aigua en el nexe WEFE. Aquest motor permetrà als usuaris explorar els impactes potencials de les polítiques relacionades amb el nexe en diferents escenaris climàtics i socioeconòmics per ajudar-los a desenvolupar polítiques òptimes. A més, un indicador de la petjada de carboni en el NEXE monitoritza l’estat dels components del nexe i rastrejarà el progrés dels objectius de la política.

L’aigua, l’energia, els aliments i els ecosistemes (WEFE) formen un nexe interconnectat, clau per proporcionar els recursos i serveis necessaris per sostenir l’activitat humana, que es veu afectat pels canvis climàtics i socioeconòmics. Les limitacions de recursos i la seva interconnexió podrien obstaculitzar el desenvolupament econòmic, incloses solucions òptimes de comerç, mercat i polítiques. A més, els objectius de les polítiques tendeixen a desenvolupar-se amb poca consideració a múltiples sectors, i la implementació de polítiques pot canviar les característiques del nexe, el que al seu torn afecta el comportament dels actors i la formulació de polítiques.

El projecte NEXOGENESIS compta amb la participació de la Unitat d’Intel·ligència Artificial Aplicada de Eurecat que lidera el paquet de treball de Data Science en què s’apliquen noves tècniques d’IA per investigar i promoure polítiques WEFE eficients a través de el disseny i desenvolupament del Self Learning Nexus Assessment, un programari ecosistema basat en agents de Deep Reinforcement Learning.

El consorci de el projecte, coordinat pel Delft Institute for Water Education (IHE), compta amb la participació de 20 socis europeus.

 

NEXOGENESIS LOGO EURECAT

Dades generals

Projecte

NEXOGENESIS – Facilitar la pròxima generació de polítiques eficaces i intel·ligents relacionades amb l’aigua mitjançant la intel·ligència artificial i l’aprenentatge de reforç per avaluar el nexe aigua-energia-aliment-ecosistema (WEFE)

Referència del projecte 

H2020-LC-CLA-2020-2 – 101003881

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria H2020-LC-CLA-2020-2-LC-CLA-14-2020 – Understanding climate-water-energy-food nexus and streamlining water-related policies

Web del projecte

www.nexogenesis.eu