Desenvolupament d’un robot d’assistència socialment intel·ligent per ajudar les persones grans mitigant la solitud a casa.

El projecte Never Home Alone (NHoA) té com a objectiu ajudar les persones grans mitigant la solitud a casa, mantenint els seus hàbits saludables i animant-les a interactuar amb la comunitat. El sistema també protegirà, assistirà i supervisarà l’evolució de cada persona de manera personalitzada.

L’objectiu general de NHoA és el codisseny d’un robot d’assistència socialment intel·ligent com a clau per a la robustesa, l’adaptabilitat, l’acceptació i el compromís del pacient. El robot NHoA serà un actor d’assistència encarnat que senti l’entorn social i emocional i intervingui de manera proactiva per construir una relació afectiva amb l’usuari.

El projecte conceptualitzarà i demostrarà un sistema robòtic connectat i alguns dels següents conjunts de serveis associats per donar suport a la gent gran a casa en sinergia amb els cuidadors.

Eurecat coordina el projecte a través de la seva Unitat de Robòtica i Automatització, que contribueix desenvolupant els aspectes d’interacció afectiva i robòtica cognitiva del robot social assistencial, i de la Unitat  de Digital Health, que ofereix capacitats de vigilància de la salut i tècniques d’intervenció del canvi de comportament per prevenir el deteriorament físic i cognitiu.

El consorci de NHoA combina socis amb experiència en l’atenció a la gent gran, juntament amb científics implicats en robòtica social, afectiva i humana, així com empreses amb experiència comercial i investigadora en l’ús de robots per a l’atenció social i mèdica. A més d’Eurecat, en formen part la Universitat Pablo de Olavide, la Universitat Oberta de Catalunya, PAL Robotics, LIGHTHOUSE Disruptive Innovation Group Europe, S.L., FUNDESALUD i la Fundació Sant Joan de Déu.

Dades generals

Projecte

NHoA – Never Home Alone

Referència del projecte

PLEC2021-007868

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través de la convocatòria Projectes de R+D+i “Línies Estratègiques” Convocatòria 2021 de l’Agència Estatal de Recerca (Ministeri de Ciència i Innovació) i la Unió Europea NextGenerationEU / PRTR

Web del projecte

www.nhoa-project.eu