OPTIMA EURECAT

Optimització de la tecnologia fotovoltaica per a l’autoconsum en l’edificació.

El projecte OPTIMA desenvolupa sistemes innovadors per aprofitar el més eficientment possible l’energia solar aplicada a l’autoconsum en l’edificació.

El sistema proposat per OPTIMA presenta avantatges competitius respecte a les instal·lacions sobre cobertes actuals:

  • Una producció d’energia elèctrica més gran per unitats de potència i superfície, aconseguint així maximitzar l’ús de les cobertes.
  • Un acoblament més gran entre les hores de generació i les de consum, reduint la dependència energètica de la xarxa i la potència contractada necessària.
  • Una major eficiència en la conversió d’energia mitjançant l’ús de dispositius electrònics de banda ampla d’última generació, repercutint directament en una major producció.

Eurecat participa en el projecte OPTIMA a través de la Unitat d’Innovació de Producte i Simulació Multifísica, encarregada del disseny d’un seguidor solar i la Unitat de Residus, Energia i Impacte Ambiental, responsable de la producció d’un model de plaques bifacials per a cobertes i la verificació del model experimental.

A més d’Eurecat, el consorci d’OPTIMA està format per l’Institut de Sistemes Fotovoltaics de Concentració (ISFOC) i el Centre de Recerca Motion Control and Industrial Applications de la Universitat Politècnica de Catalunya (MCIA-UPC).

Dades generals

Projecte

OPTIMA – Optimització de la tecnologia fotovoltaica per a l’autoconsum en l’edificació

Referència del projecte

CPP2021-008620

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel Ministeri de Ciència i Innovació a través de la convocatòria “Projectes d’R+D+i en Col·laboració Publicoprivada”, Programa Estatal per a Impulsar la Investigació Científicotècnica i la seva Transferència, del Pla Estatal de Recerca Científica, Tècnica i d’Innovació 2021-2023, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència