Recerca i desenvolupament sobre els nous reptes tecnològics que necessita un dispositiu electromecànic.

El projecte OSC ROBOT investiga i desenvolupa solucions davant els últims desafiaments que presenten els robots col·laboratius, en funció del canvi de les necessitats del fabricant en entorns diferents (alimentació, sanitari, metal·lúrgic, etc.).

El projecte es desgrana en 3 objectius principals:

  • Creació d’un robot super low cost per a desenvolupadors, centres formatius i productors (makers) que simuli al màxim cadascuna de les parts d’un robot industrial, però simplificat a la mínima expressió per a aconseguir usuaris d’aquest dispositiu.
  • Creació d’una plataforma web integrable amb l’actual plataforma web IECUINO, a la qual se li donaran funcionalitats addicionals i complementàries enfocades a la robòtica. Aquesta nova plataforma pretén, d’una banda, oferir funcionalitats de robòtica bàsiques, però capaces d’incrementar-se a mesura que la comunitat d’usuaris de robots creixi. I, per altra, mitjançant tecnologia Big Data i intel·ligència artificial, generar codi per a la seva utilització en un robot industrial.
  • Desenvolupament, en l’última fase del projecte, d’un robot col·laboratiu modular amb capacitat de ser actualitzat remotament per a anar afegint noves funcionalitats a mesura que la comunitat i els mateixos usuaris de robots industrials van generant aplicacions.

Eurecat participa en el projecte OSC ROBOT a través de la seva Unitat d’Applied Artificial Intelligence, que dissenya un recomanador de software per la comunitat de desenvolupament que es generi en l’entorn de l’OSC ROBOT, la Unitat de Robòtica i Automatització, que desenvolupa la documentació, les biblioteques software i els fitxers de configuració, i el Departament de Consultoria, que coordina i fa seguiment de l’execució del projecte.

El consorci d’OSC ROBOT és liderat per l’empresa especialitzada Boot&Work.

Dades generals

Projecte

OSC ROBOT – Robot industrial modular capaç d’adaptar-se a les necessitats de l’usuari a mesura

Referència del projecte

TP 20210096

Programa i convocatòria

Projecte finançat a través de la convocatòria Red Cervera impulsada pel Ministeri de Ciència i Innovació a través del Centre per al Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) i cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).