Paprika Eurecat

Programa tecnològic personalitzat per preparar als pacients per la cirurgia i millorar els resultats de l’operació i la recuperació posterior.

El projecte PAPRIKA té com a objectiu millorar la qualitat de vida dels pacients que s’han de sotmetre a una cirurgia, mitjançant un programa tecnològic personalitzat i adaptat que permet una millor preparació de la intervenció, redueix les complicacions postoperatòries i ajuda a millorar la recuperació posterior, així com una reducció del temps d’hospitalització i dels costos associats a aquestes intervencions.

La solució de PAPRIKA incorpora dues solucions digitals: una plataforma de gestió de casos, integrada amb la història clínica electrònica de cada persona i una aplicació d’autogestió adreçada a cada pacient. Així, el programa ofereix una major col·laboració entre l’entorn sanitari i els pacients que els permet planificar l’atenció mèdica conjuntament i reduir les interaccions innecessàries amb l’atenció terciària.

El programa desenvolupat per PAPRIKA, que s’aplicarà a Espanya, França i Polònia, també integra intervencions preoperatòries a curt termini, amb una mitjana d’aproximadament quatre setmanes i inclou entrenament de resistència, promoció de l’activitat física i suport nutricional i psicològic.

El consorci del projecte està format pel centre tecnològic Eurecat, l’Hospital Clínic de Barcelona, el Consorci Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS), la Universitat de Barcelona, Leitat, la Universitat Grenoble Alpes (UGA), Fraunhofer i Atos Spain.

El projecte també compta amb el suport de la comunitat EIT Health, que ofereix recursos financers, juntament amb una xarxa de col·laboració molt útil per a la posterior comercialització.

paprika logo eurecat

Dades generals

Projecte

PAPRIKA – Empoderament del pacient per a la preparació de cirurgia major @home

Programa i convocatòria

Projecte finançat per la xarxa EIT Health, recolzada per EIT, organisme de la Unió Europea