PASSport Eurecat

Plataforma operativa per gestionar una flota de drons semi-autònoms que exploten el sistema global de navegació per satèl·lit (GNSS, per les seves sigles en anglès) per millorar la seguretat a les zones portuàries.

El projecte PASSport dissenya i desenvolupa una nova solució capaç d’estendre el coneixement sobre l’estat de l’entorn mitjançant l’ús de drons d’ala fixa, ala rotatòria i aquàtics, amb l’objectiu d’augmentar i millorar la seguretat en zones de ports.

La innovació impulsada pel projecte pretén complementar les plataformes actuals ampliant el perímetre de vigilància a través d’una flota de drons que proporcionin suport operatiu al reconeixement, gestió i anàlisi d’aspectes relacionats amb la seguretat i altres operacions diàries, posant especial atenció al seguiment de la contaminació, el suport a la navegació electrònica, la protecció d’edificis crítics, la protecció contra petites embarcacions no cooperatives que s’acostin a les zones portuàries i el seguiment de les possibles amenaces submarines.

La Unitat de Robòtica i Automatització d’Eurecat desenvolupa i implementa una càrrega útil per al posicionament, control i teledetecció precisa, basada en Intel·ligència Artificial i Deep Learning, per plataformes d’ala rotatòria.

El consorcio del projecte PASSport, liderat per l’empresa Sistematica, compta amb la participació de 15 socis de 7 països europeus.

Dades generals

Projecte

PASSport – Plataforma operativa que gestiona una flota de drons semi-autònoms que exploten GNSS d’alta precisió i autenticació per millorar la seguretat i la protecció a les zones portuàries

Referència del projecte 

H2020-SPACE-EGNSS-2020-101004234

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria H2020-SPACE-EGNSS-2020 – EGNSS market uptake

Web del projecte

www.h2020-passport.eu