Desenvolupament de noves tecnologies amb l’objectiu de donar resposta a emergències produïdes per contaminants i patògens.
El projecte PathoCERT investiga i demostra una innovadora col·lecció de tecnologies, eines i directrius rentables i fàcils d’aplicar, per donar resposta a aquelles emergències causades per contaminants i altres patògens. PathoCERT té com a objectiu enfortir la capacitat de coordinació i resposta dels First Responders a l’hora de gestionar situacions d’emergència de contaminació per patògens i malalties transmesos a través de l’aigua.
En aquest sentit, les innovacions impulsades pel projecte es basen en la gestió de la contaminació per patògens transmesos a través de l’aigua, des de la detecció de la situació fins a l’avaluació epidemiològica, de risc d’amenaces i la investigació criminal.
La Unitat de Smart Management Systems d’Eurecat participa en el projecte i serà la responsable d’aplicar tecnologies basades en analítica de dades per a la detecció d’episodis de contaminació i patògens i elaborarà models semàntics per assegurar la interoperabilitat i contextualització de la informació dins l’arquitectura de referència.
El consorci del projecte PathoCERT està liderat per la Universitat de Xipre i compta amb la participació d’un total de 22 socis de diferents països europeus com Xipre, Grècia, Espanya, Alemanya, Itàlia, Bèlgica, Suècia, els Països Baixos, Romania i Bulgària, juntament amb Corea del Sud.
Dades generals
Projecte
PathoCERT – Tecnologies per la resposta a emergències produïdes per contaminants i patògens.
Referència del projecte
H2020-SU-SEC-2019 – 883484
Programa i convocatòria
Projecte finançat pel programa Horizon 2020 de la Unió Europea dins la convocatòria SU-DRS02-2018-2019-2020 – Technologies for first responders
Web del projecte