PECT Mataró-Maresme eurecat

El Projecte d’Especialització de Competitivitat Territorial (PECT) Mataró-Maresme és la materialització de les múltiples estratègies impulsades, tant a nivell municipal com comarcal, per fomentar la transformació del territori a través de la construcció d’un model de creixement econòmic intel·ligent, sostenible i integrador.

En aquest sentit, el PECT Mataró-Maresme “Ecosistema d’innovació per a les ciutats cuidadores”, té l’objectiu de desenvolupar i implementar en el territori nous models i solucions innovadores enfocades a l’acompanyament de l’envelliment actiu i a l’atenció de persones en situació de fragilitat o dependència. Per aconseguir-ho, realitza processos de recerca, desenvolupament tecnològic i generació i transferència de coneixement entre els agents implicats, com a base per la creació d’ocupació i activitat econòmica d’alt valor afegit.

Les solucions impulsades pel projecte donen resposta als reptes socials i econòmics que existeixen actualment en l’àmbit sociosanitari i que van més enllà de l’envelliment poblacional i s’estenen a nous perfils i necessitats. Alguns d’aquests reptes són el dimensionament de la demanda i de l’oferta sanitària, la integració tecnològica d’operabilitat i de gestió innovadora social-salut, l’impuls de polítiques preventives, l’aprenentatge digital dels col·lectius poblacionals amb risc d’exclusió,  el desenvolupament i la implantació de la sanitat electrònica o el desenvolupament de nous models de política pública d’innovació social, digital i col·laborativa al territori, entre d’altres.

Eurecat participa en el projecte a través de la Unitat de Digital Health, la Unitat de Big Data & Data Science, la Unitat de Nutrició i Salut i la Unitat de Consultoria. De manera més concreta Eurecat lidera les activitats de l’operació “Transferència de coneixement i de tecnologia per a la millora de la QoL de la població anciana del Maresme, per la creació d’un ecosistema innovador que articuli iniciatives de transferència de coneixement tecnològic.

El projecte està coordinat per l’Ajuntament de Mataró, participat activament per la Fundació TecnoCampus, la Fundació Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena i la Fundació El Maresme, que com Eurecat desenvolupen operacions pròpies en el marc del PECT. També compta amb el suport del Consorci Sanitari del Maresme i de la Fundació TIC Salut Social.

El pressupost del projecte és de 4.612.992,74 € per una durada inicial de dos anys, dels quals la meitat són aportats per la Generalitat de Catalunya en el marc del PO FEDER de Catalunya 2014-2020. Els PECT són un tipus de projectes que contribueixen al desplegament de l’Estratègia de recerca i innovació per a l’especialització intel·ligent de Catalunya (RIS3CAT). Són iniciatives articulades i impulsades des de l’àmbit local amb un fort component innovador per a la transformació econòmica del territori i per a la generació d’activitat econòmica sostenible i d’ocupació.

PECT Mataró-Maresme “Ecosistema d’Innovació per a les ciutats cuidadores” logo eurecat

Dades generals

Projecte

Projecte d’Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) de Mataró-Maresme: Ecosistema d’innovació per a les ciutats cuidadores

Programa i convocatòria

El projecte, amb un pressupost de 4,6 milions d’euros, ha estat subvencionat al 50% per la Generalitat de Catalunya en el marc del PO FEDER de Catalunya 2014-2020.

Butlletins d’intel·ligència competitiva  “Ecosistema d’innovació per a les ciutats cuidadores”

En el marc del projecte, s’elabora mensualment un butlletí d’intel·ligència competitiva amb les novetats, tecnologies, innovacions i tendències en el marc de la temàtica del PECT, la innovació, la recerca i la transferència de coneixement en la cura, l’atenció i la millora de la qualitat de vida dels col·lectius amb major vulnerabilitat i fragilitat, especialment gent gran i persones amb discapacitat.