PICAE EURECAT

Nous models i eines de recomanació de continguts audiovisuals i editorials per millorar l’experiència de l’usuari.

El projecte PICAE desenvolupa nous models i eines analítiques de recomanació de continguts audiovisuals i editorials amb l’objectiu de millorar l’experiència d’usuari, basada en el seu perfil i en el seu entorn, i el nivell de satisfacció i fidelització. Aquestes noves eines suposen un salt qualitatiu en l’estat de l’art de la recomanació de televisió i continguts editorials.

D’altra banda, el projecte també millora l’índex de consum digital d’aquests continguts en base a la identificació de productes que demanen aquestes noves formes de consum i com s’han de produir, distribuir i promocionar per tal de respondre a les necessitats d’aquest mercat emergent.

El principal repte del projecte PICAE està en resoldre dos aspectes diferenciadors respecte a altres solucions ja existents com són: continguts molt variats i dinàmics que requereixen un anàlisi en temps real de la recomanació i la poca informació disponible sobre l’usuari, que en aquest àmbit es mostra reticent a registrar-se, dificultant la seva identificació en el consum multidispositiu.

En el projecte hi participen la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), la Universitat de Barcelona (UB), Eurecat, que coordina el projecte a través de la seva Unitat de Big Data & Data Science, la Unitat de Tecnologies Audiovisuals i el Departament de Consultoria,  Enciclopèdia Catalana, Nextret, BMAT Licensing, Connociam Consulting,  Rebold Marketing and Communication i Edició de Premsa Periòdica ARA.

PICAE LOGO EURECAT

Dades generals

Projecte

PICAE – Publicació Intel·ligent de Continguts Audiovisuals i Editorials

Referència del projecte 

COMRDI18-1-0007

Programa i convocatòria

Projecte finançat per l’acreditació de Comunitat RIS3CAT i la selecció de projectes col·laboratius de recerca, desenvolupament i innovació, emmarcats en els àmbits sectorials de la RIS3CAT de les Indústries del Disseny o les Indústries Culturals i basades en l’experiència. Aquest projecte ha estat cofinançat per ACCIÓ, l’Agència per a la Competitivitat de l’Empresa de Catalunya. (Resolució EMC/1689/2018).