PISTIS EURECAT

Plataforma de monetització i comerç de dades per a l’intercanvi i l’ús segur, fiable i controlat d’actius de dades patentades i intel·ligència basada en dades.

El projecte PISTIS avança en les tècniques i tecnologies disponibles, com ara el descobriment i l’intercanvi de dades federades, les tecnologies de comptabilitat distribuïdes (DLTs), els criptovalors no fungibles (NFTs) o l’avaluació de la qualitat de les dades i la monetització impulsada per la intel·ligència artificial.

Aquests grups d’interès formulen una xarxa distribuïda d’espais de dades amb una governança integrada aportada per PISTIS per eliminar les sitges, alhora que acumulen el valor real de les dades i el multipliquen mitjançant actius derivats d’una manera justa i transparent.

PISTIS estableix les bases metodològiques i tècniques en diferents eixos:

  • Gestió, interoperabilitat i governança de dades, amb l’objectiu de recopilar, curar, assegurar i controlar totalment les dades que es posen a disposició a través de l’espai de dades de cada organització.
  • Compartició de dades segura, amb una gestió eficaç i emmagatzematge en cadena dels contractes de dades d’una manera comprensible.
  • Valoració i monetització de dades, articulant i recomanant sistemàticament un valor objectiu adequat.
  • Sofisticació d’habilitats per compartir dades, proporcionant el material de formació per educar les parts interessades sobre com poden avaluar la seva maduresa per operar amb les dades i la tecnologia PISTIS.

Eurecat, a través de la seva Unitat de Big Data & Data Science, s’encarrega de desenvolupar components de la valoració i monetització de dades PISTIS.

El consorci de PISTIS està coordinat per Fraunhofer amb la participació de 31 socis d’11 països europeus.

PISTIS LOGO EURECAT

Dades generals

Projecte

PISTIS – Promoció i incentivació de l’intercanvi i el comerç d’actius de dades interoperables federats, fiables i justos

Referència del projecte

101093016

Programa i convocatòria

Projecte finançat pel programa Horizon Europe de la Unió Europea dins de la convocatòria HORIZON-CL4-2022-DATA-01-04 – Technologies and solutions for data trading, monetizing, exchange and interoperability (AI, Data and Robotics Partnership) (IA)

Web del projecte

www.pistis-project.eu